a blogról

 

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogban aktuális és érdekes szakmai témákról esik szó, elsősorban orvoskollégáknak, részben pedig betegfelvilágosítási céllal. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben.
Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, diagnózis vagy terápiás terv felállítására nem alkalmas, csak kiegészítő jellegű. Részletes jogi nyilatkozat ITT.

EgeszsegKommando


A blog írói:
horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

http://drhorvathtamas.com/

Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: horvatht [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársadr. Varga Zsuzsa


Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: dr.zsuzsa.varga [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársa

 

Facebook oldalunk:


delicious 40x40-2

 

StatisztikákFree Page Rank Tool 

 

Címkék

Címkefelhő

Okostelefon otoszkóp

2012.06.13. | drHorváthTamás | 1 komment

Címkék: fül okostelefon diagnosztika

Ahogy az okostelefon fejlesztés halad előre, várható volt, hogy valamilyen fül- orr- gégészeti gyakorlati alkalmazás is előbb-utóbb felbukkan. Hát most itt van az okostelefon otoszkóp a fül vizsgálatára:

cellscope.jpg
Persze felesleges laikusoknak ilyenbe beruházni, ugyanis több ezer különböző fület kell látni ahhoz, hogy az ember tájékozódni tudjon, és meg tudja ítélni, hogy mi a baj. Természetesen miután megtanulta a fül lehetséges összes betegségét... Ez egy fül- orr- gégészeknek való praktikus dolog / játék.

Az alkalmazást a Berkeley Egyetem mikroszkóp-jellegű mobileszköz-alkalmazásokat fejlesztő cége, a CellScope alkotta meg. A fejlesztés nem most kezdődött. Már 2009-ben közöltek a kollégák egy PLoS One cikket arról, hogy mobileszközökkel vörösvértestek maláriafertőzöttségét, illetve alsó légúti köpet TBC fertőzését is sikeresen meg lehetett állapítani.


(képforrás: Fauquier ENT blog)