a blogról

 

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogban aktuális és érdekes szakmai témákról esik szó, elsősorban orvoskollégáknak, részben pedig betegfelvilágosítási céllal. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben.
Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, diagnózis vagy terápiás terv felállítására nem alkalmas, csak kiegészítő jellegű. Részletes jogi nyilatkozat ITT.

EgeszsegKommando


A blog írói:
horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

http://drhorvathtamas.com/

Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: horvatht [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársadr. Varga Zsuzsa


Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: dr.zsuzsa.varga [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársa

 

Facebook oldalunk:


delicious 40x40-2

 

StatisztikákFree Page Rank Tool 

 

Címkék

Címkefelhő

Fül- orr- gégészeti rövidhírek twitteren - 17.

2012.06.04. | HTamas |

Címkék: nyelv onkológia köhögés szaglás reflux halláscsökkenés fülműtét melléküregek fül orr gégészeti rövidhírek twitteren gyermek fül orr gégészet melléküreggyulladás idült ízérzés chorda tympani akut halláscsökkenés

 

Az elmúlt hetekben twitteren közzétett/ olvasott szakmai hírekből, publikációkból a legfontosabbak és legérdekesebbek, egy csokorban:


A TGF-beta központi szerepet játszhat a krónikus sinusitis kialakulási fázisban. Ugyanez a TNF-alfa és több más cytokin, marker esetén nem volt kimondható egy belga kutatás szerint.
Cikk ITT.

20, terápiarezisztens krónikus sinusitises beteg orrgarati pH és pepszin analízise alapján felmerül, hogy a betegség oka akár reflux is lehet.
Cikk ITT.

A nervus cochlearis csontos csatornájának szűkülete állhat a gyermekkori akut halláscsökkenés (SSNHL) hátterében. Sőt, a stenosis mértéke a halláscsökkenés mértékét is predesztinálja.
Cikk ITT.

Gyermekek esetén az asztmától függetlenül is éjszakai köhögést okoz a rhinitis.
Cikk ITT.

Kiváló májusi "best of allergiás nátha" válogatás twitterről dr. Ves Dimov blogján, ITT.

Bőráttétek megjelenése fej-nyak rák esetén a végstádiumot jelenti, semmiféle terápiás modalitás nem segít már ilyen esetben.
Cikk ITT.

A középvonalat elérő, vagy azt meghaladó nyelv laphámrák esetén extrém ritka, hogy azonos oldali nyirokcsomó áttét nélkül az ellenoldalon találjunk metastasist.
Cikk ITT.

Tympanoplastica műtét után a betegek ízérzése javulhat. (Kivéve, ha pont a chorda sérül, lásd egy korábbi bejegyzést erről)
Cikk ITT.

A szülés pillanatától kezdve gyakorlatilag nem keletkezik új idegsejt az emberi szaglóhámban. Ezért is fejlődött vissza az emberek szaglása az állatokhoz képest.
Cikk ITT.