a blogról

 

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogban aktuális és érdekes szakmai témákról esik szó, elsősorban orvoskollégáknak, részben pedig betegfelvilágosítási céllal. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben.
Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, diagnózis vagy terápiás terv felállítására nem alkalmas, csak kiegészítő jellegű. Részletes jogi nyilatkozat ITT.

EgeszsegKommando


A blog írói:
horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

http://drhorvathtamas.com/

Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: horvatht [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársadr. Varga Zsuzsa


Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: dr.zsuzsa.varga [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársa

 

Facebook oldalunk:


delicious 40x40-2

 

StatisztikákFree Page Rank Tool 

 

Címkék

Címkefelhő

Hasznos fül- orr- gégészeti linkek

2012.03.20. | HTamas |

Címkék: internet ct anatómia élettan

A facebookon Thomas Anthony dr. kollégánk jóvoltából pár hónapja létrejött az ENT Links nevű csoport. Csináltam neki egy delicious könyvjelzőt, de a legjobb linkeket kimásolom ide:

Elérhetőek az American Society of Pediatric Otolaryngology online oktatóanyagai ITT. Gyermekkori fülsebészet, gyermekkori hangproblémák, allergiás nátha, Down szindróma fül- orr- gégészeti vonatkozásai, vagy például Bluestone Professzor előadása arról, hogy az evolúciónak milyen szerepe van abban, hogy az embereknél gyakori a középfülgyulladás, míg állatoknál szinte sosem fordul elő. Nagyon jó! 

Van egy CT képekkel operáló, a subcutan emphysema kapcsán  a nyak rétegeiről, fasciák által határolt tereiről szóló oldal ITT.

Szintén CT alapú oldal a temporalis csontról ITT, és ugyanitt egyébként szintén van nyak és melléküreg is. Sajnos csak internet explorerrel megy, sem chrome, sem safari nem viszi.

A temporalis csontról még: a Massachusetts Eye and Ear Infirmary jóvoltából szövettani alapú atlasz is van ITT. Ráadásul még 3D temporalis csont-modellek is láthatóak ITT!

Végül pedig aki szeret a kvízeket, az próbára teheti magát ITT. De nem árt tudni hozzá, hogy pl. egy Smashing Pumpkins koncert első és 15. sorában kb. milyen zajintenzitás-terhelés várható... Laikusok is megpróbálhatják! Jó töltögetést!

+ 1 hír:
Mint arról már két hete írtam, az USA-ban kiadták a hirtelen halláscsökkenésre vonatkozó diagnosztikus és terápiás ajánlást. Most megérkezett ennek a podcast verziója is, ITT érhető el. Régebbi podcastokról ITT írtam már.