a blogról

 

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogban aktuális és érdekes szakmai témákról esik szó, elsősorban orvoskollégáknak, részben pedig betegfelvilágosítási céllal. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben.
Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, diagnózis vagy terápiás terv felállítására nem alkalmas, csak kiegészítő jellegű. Részletes jogi nyilatkozat ITT.

EgeszsegKommando


A blog írói:
horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

http://drhorvathtamas.com/

Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: horvatht [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársadr. Varga Zsuzsa


Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: dr.zsuzsa.varga [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársa

 

Facebook oldalunk:


delicious 40x40-2

 

StatisztikákFree Page Rank Tool 

 

Címkék

Címkefelhő

Fül- orr- gégészeti rövidhírek twitteren - 15.

2012.03.12. | HTamas |

Címkék: allergia szédülés onkológia szájüreg fülzúgás garat melléküregek tinnitus meniere betegség fül orr gégészeti rövidhírek twitteren gyermek fül orr gégészet fülkürt invertált papilloma bppv

 

Az elmúlt hetekben twitteren közzétett/ olvasott szakmai hírekből, publikációkból a legfontosabbak és legérdekesebbek, egy csokorban:


Fej-nyak rák ellen hatékonynak találták egérmodellben a szőlőmag-kivonatot, mivel az szelektíven pusztította a daganatsejteket.
Cikk ITT.

A cyclobenzaprine nevű, centralisan ható izomrelaxáns 12 hetes kezelés során javította a fülzúgással küzdő betegek panaszait.
Cikk ITT.

A fej-nyaki 2., 3., vagy akár többedik primer tumor esetén az 5 éves túlélés esélye egyre csökken (mint az várható volt). Érdekes módon a nem első fej-nyaki tumorok általában a szájüregben vagy a szájgaratban alakultak ki.
Cikk ITT.

Az orrmelléküregi invertált papillomához kapcsolt laphámrák prognózisa jobb, mint a "sima" orrmelléküregi carcinomáké.
Cikk ITT.

Nem jellemző, hogy a visszatérő vestibulopathia Meniere betegséghez vagy migrénhez vezetne. Előfordul, de nem egyenes az út.
Cikk ITT.

Obstruktív alvási apnoeban szenvedő gyerkőcöknél nagyobb eséllyel alakul ki fülkürtműködési zavar, mint az egészséges gyermekpopulációban.
Cikk ITT.

A napi szintű porszívózás egyértelműen javítja a háziporatka allergiás betegek panaszait. Kérdés, hogy ezt ki tudja tényleg folyamatosan csinálni?
Cikk ITT.

Feszültségoldó gyógyszerek segíthetnek a BPPV-s betegek Epley manőver után fellépő maradványszédülés elmúlasztásában.
Cikk ITT.

Idősebb allergiás betegek családjában ritkább az atopia, és szénanátha nazális panaszai mellé gyakrabban társul conjuctivits, mint a fiatalabbaknál.
Cikk ITT