A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

Fül- orr- gégészeti rövidhírek twitteren - 15.

2012.03.12. | drHorváthTamás |

Címkék: allergia szédülés onkológia szájüreg fülzúgás garat melléküregek tinnitus meniere betegség fül orr gégészeti rövidhírek twitteren gyermek fül orr gégészet fülkürt invertált papilloma bppv

 

Az elmúlt hetekben twitteren közzétett/ olvasott szakmai hírekből, publikációkból a legfontosabbak és legérdekesebbek, egy csokorban:


Fej-nyak rák ellen hatékonynak találták egérmodellben a szőlőmag-kivonatot, mivel az szelektíven pusztította a daganatsejteket.
Cikk ITT.

A cyclobenzaprine nevű, centralisan ható izomrelaxáns 12 hetes kezelés során javította a fülzúgással küzdő betegek panaszait.
Cikk ITT.

A fej-nyaki 2., 3., vagy akár többedik primer tumor esetén az 5 éves túlélés esélye egyre csökken (mint az várható volt). Érdekes módon a nem első fej-nyaki tumorok általában a szájüregben vagy a szájgaratban alakultak ki.
Cikk ITT.

Az orrmelléküregi invertált papillomához kapcsolt laphámrák prognózisa jobb, mint a "sima" orrmelléküregi carcinomáké.
Cikk ITT.

Nem jellemző, hogy a visszatérő vestibulopathia Meniere betegséghez vagy migrénhez vezetne. Előfordul, de nem egyenes az út.
Cikk ITT.

Obstruktív alvási apnoeban szenvedő gyerkőcöknél nagyobb eséllyel alakul ki fülkürtműködési zavar, mint az egészséges gyermekpopulációban.
Cikk ITT.

A napi szintű porszívózás egyértelműen javítja a háziporatka allergiás betegek panaszait. Kérdés, hogy ezt ki tudja tényleg folyamatosan csinálni?
Cikk ITT.

Feszültségoldó gyógyszerek segíthetnek a BPPV-s betegek Epley manőver után fellépő maradványszédülés elmúlasztásában.
Cikk ITT.

Idősebb allergiás betegek családjában ritkább az atopia, és szénanátha nazális panaszai mellé gyakrabban társul conjuctivits, mint a fiatalabbaknál.
Cikk ITT

süti beállítások módosítása