a blogról

 

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogban aktuális és érdekes szakmai témákról esik szó, elsősorban orvoskollégáknak, részben pedig betegfelvilágosítási céllal. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben.
Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, diagnózis vagy terápiás terv felállítására nem alkalmas, csak kiegészítő jellegű. Részletes jogi nyilatkozat ITT.

EgeszsegKommando


A blog írói:
horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

http://drhorvathtamas.com/

Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: horvatht [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársadr. Varga Zsuzsa


Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: dr.zsuzsa.varga [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársa

 

Facebook oldalunk:


delicious 40x40-2

 

StatisztikákFree Page Rank Tool 

 

Címkék

Címkefelhő

Fül- orr- gégészeti rövidhírek twitteren - 13.

2011.12.21. | drHorváthTamás |

Címkék: allergia fül fertőzéses betegségek mandula körüli tályog orrsövény arcideg meniere betegség dobhártya fül orr gégészeti rövidhírek twitteren torokmandula középfülgyulladás akut melléküreggyulladás idült bell paresis

 

Az elmúlt hetekben twitteren közzétett/ olvasott szakmai hírekből, publikációkból a legfontosabbak és legérdekesebbek, egy csokorban:


Az éves átlaghőmérséklet változása nem befolyásolja a középfülgyulladások vagy a légúti allergia előfordulásának esélyét.
Cikk ITT.

Összefüggésbe hozták a glutén érzékenységet a Meniere betegséggel. Lehet, hogy a gluténra adott immunválasz közrejátszik ebben a betegségben?
Cikk ITT.

A kétoldali peritonsillaris tályog nagyon ritka, de előfordul, sőt, akár két különböző baktériumtörzs is okozhatja szimultán a problémát.
Cikk ITT.

A Bell paresis-sel összehasonlítva a Ramsay-Hunt szindróma prognózisa kissé rosszabb, fiatalabb életkorban kezdődik, és általában súlyosabb a kezdeti arcidegbénulás mértéke. A Bell-féle bénulásban egyébként a szteroidhoz adott antivirális terápia nem javította a felépülést.
Cikk ITT.

Légcsőmetszés után elég ritka a komoly szövődmény, de ha mégis előfordul, akkor általában egy héttel a beavatkozás után üt be a krach.
Cikk ITT.

Fültisztítópálcával kilyukasztott dobhártya általában elég jól gyógyul magától is, nincs szükség beavatkozásra. De azért ne nyúlkáljon ilyen mélyre senki!
Cikk ITT.

Allergiás náthában a hisztamin adása alapvetően nem befolyásolja a csillószőrök mozgását,  legalábbis egér modellben.
Cikk ITT.

Úgy tűnik, egész nyugodtan lehet egy ülésben orrsövény- és melléküregműtétet is végezni, nem befolyásolja az eredményt ha mindkettő megtörténik.
Cikk ITT.