a blogról

 

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogban aktuális és érdekes szakmai témákról esik szó, elsősorban orvoskollégáknak, részben pedig betegfelvilágosítási céllal. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben.
Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, diagnózis vagy terápiás terv felállítására nem alkalmas, csak kiegészítő jellegű. Részletes jogi nyilatkozat ITT.

EgeszsegKommando


A blog írói:
horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

http://drhorvathtamas.com/

Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: horvatht [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársadr. Varga Zsuzsa


Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: dr.zsuzsa.varga [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársa

 

Facebook oldalunk:


delicious 40x40-2

 

StatisztikákFree Page Rank Tool 

 

Címkék

Címkefelhő

Fül- orr- gégészeti rövidhírek twitteren - 12.

2011.10.27. | drHorváthTamás |

Címkék: fül belsőfül onkológia gombás fertőzés gége halláscsökkenés fülműtét melléküregek nyálmirigyek fül orr gégészeti rövidhírek twitteren gyermek fül orr gégészet hallócsontok hallócsontpótlás

 

(Szolgálati közlemény:
Lassan egy éve felhagytam a twitter híradóval, mert helyette akartam bevezetni a posterous mikroblogot. A posterous viszont fél év után sajnos megbukott, aránytalanul sok időt vett igénybe még oda is posztolgatni az 1-2 mondatos híreket, túlbonyolítottam az információ diverzifikálásával, kutya se nézte, stb. Úgyhogy június óta már nem is írok oda. Pedig szinte naponta van olyan fül- orr- gégészeti hír, ami fontos, de nem ér meg egy önálló blogbejegyzést, 
egy mondattal elintézhető, pont a twitterre való. Viszont a twittert továbbra is nagyon kevesen használják idehaza. Úgyhogy most újra kezdem a blogon a twitter híradót, hogy senki ne maradjon le ezekről az értékes dolgokról.
Szóval twitter hírek ismét! Tátááám!)


Az elmúlt hetekben twitteren közzétett/ olvasott szakmai hírekből, publikációkból a legfontosabbak és legérdekesebbek, egy csokorban:


A hidroxi-apatit csontcementtel történő hallócsontláncolati rekonstrukció jobb eredménnyel kecsegtethet, mint a hagyományos pótlás.
Cikk ITT.

A kisgyermekkori percepciós halláscsökkenések hátterében mitokondrium-betegségek is állhatnak.
Cikk ITT.

Nem igazolódott, hogy a gyermekkori orrmandula-megnagyobbodás hátterében a gyomorból reflux során származó Helicobacter fertőzés állna.
Cikk ITT.

A fentiekkel szemben viszont a gége laphámrák kialakulásának egyik faktora akár a Helicobacter is lehet.
Cikk ITT.

Akut invazív gombás rhinosinusitisben a prognózist befolyásolja a társult betegségek (pl. cukorbetegség és aplasztikus anémia) megléte/hiánya, és a betegség kiterjedése.
Cikk ITT.

A nagy nyálmirigyek korai stádiumú adenoid cysticus carcinomájánál nagyobb eséllyel találunk távoli áttétet, ha solid altípusú tumorról van szó, vagy ha a nyirokcsomó tokot áttöri a daganat. Kérdés, hogy "early-stage"-nek minősülhet-e egy nyirokcsomó tokáttörés...
Cikk ITT.

Nagy reményeket fűzhetünk a nanorészecskékhez a belsőfül-betegségek kezelésében.
Cikk ITT.