a blogról

 

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogban aktuális és érdekes szakmai témákról esik szó, elsősorban orvoskollégáknak, részben pedig betegfelvilágosítási céllal. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben.
Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, diagnózis vagy terápiás terv felállítására nem alkalmas, csak kiegészítő jellegű. Részletes jogi nyilatkozat ITT.

EgeszsegKommando


A blog írói:
horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

http://drhorvathtamas.com/

Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: horvatht [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársadr. Varga Zsuzsa


Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: dr.zsuzsa.varga [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársa

 

Facebook oldalunk:


delicious 40x40-2

 

StatisztikákFree Page Rank Tool 

 

Címkék

Címkefelhő

Az a káros mobiltelefon 2.

2011.07.31. | HTamas |

Címkék: mobiltelefon fül belsőfül hallóideg

 
Ön szerint károsan hat a mobiltelefon a fülre és/vagy az idegsejtekre?

Nem
Lehet
Biztosan kissé
Biztosan nagyon
Egy éve indítottam itt a blogon egy szavazást arról, hogy ki mit gondol a mobiltelefon hosszú távú egészségügyi hatásáról.
Rossz-e, vagy pedig nem jó? Csak hogy Irdatlan bácsit idézzem...

De komolyra fordítva a szót: vajon lehet-e káros hatása a rádióhullámoknak a belsőfülre és/vagy a hallóidegre, vagy akár az agyra? Vagy pedig minden további nélkül, nyugodtan lehet használni a telefont, és kutya bajunk sem lesz tőle. Az előző blogbejegyzésben ismertetett cikkek inkább abba az irányba mutattak, hogy azért nem marad bűntetlenül a mobilozás. Mind a hallásfunkció romlásának, mind  jóindulatú, koponyán belül növekvő daganatok kialakulásának esélye némileg nő a mobilozóknál. Én is arra gondolok, hogy azért valamilyen káros hatása biztos, hogy van a mobilnak, még ha nem is okvetlen egyenes utat jelent a rákhoz, vagy más, komoly egészségkárosodáshoz.

Viszont a "nem káros a mobil" szavazóknak jó hír, hogy a június végén megjelent American Journal of Epidemiology-ban publikáltak egy dán tanulmányt, amely nem talált összefüggést a vestibularis schwannoma előfordulási gyakorisága és a mobilozás között. Pedig még azt is megnézték, hogy a jobbkezeseknél nincs-e több ilyen tumor a jobb oldalon, meg más egyéb faktort is, de ez a szál negatívnak bizonyult.

Mondjuk az én hitemet -mint azt feljebb is írtam- ez nem ingatta meg. Szerintem valamit azért csak csinál az a vacak telefon, csak az a baj, hogy nem tudjuk letenni.