a blogról

 

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogban aktuális és érdekes szakmai témákról esik szó, elsősorban orvoskollégáknak, részben pedig betegfelvilágosítási céllal. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben.
Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, diagnózis vagy terápiás terv felállítására nem alkalmas, csak kiegészítő jellegű. Részletes jogi nyilatkozat ITT.

EgeszsegKommando


A blog írói:
horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

http://drhorvathtamas.com/

Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: horvatht [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársadr. Varga Zsuzsa


Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: dr.zsuzsa.varga [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársa

 

Facebook oldalunk:


delicious 40x40-2

 

StatisztikákFree Page Rank Tool 

 

Címkék

Címkefelhő

Akusztikus neurinoma MRI felvételen

2010.12.17. | HTamas | 5 komment

Címkék: mri fül diagnosztika fülzúgás tinnitus akusztikus neurinoma

Tegnap találtam egy beteget, akinek a fülzúgása hátterében egy bal oldali, nem is kicsi akusztikus neurinoma áll. Magáról az akusztikus neurinomáról ITT lehet részletesebben olvasni.

A középkorú, egyébként egészséges férfibeteg fülzúgása bő egy éve kezdődött, kizárólag bal oldalon, más panaszt nem említett. Akkor nem egyezett bele a tinnitus részletes kivizsgálásába, a hagyományos gyógyszerek pedig nem javították a panaszait. Jelenleg már az adott oldalon kisfokú idegi halláscsökkenés is kialakult, valamint néha az ellenoldalon is fellép fülzúgása. Ennek kapcsán most már végigjárta a kivizsgálási sort, és kivételesen egyértelműen meg is lett a fülzúgás oka.

Koponya MRI is készült, ami ilyennek mutatja a koponyán belül talált elváltozás, horizontalis síkban:Coronalis síkban:Sajnos a T súlyozás nem az erősségem, és elfelejtettem felírni. Ezt majd fogom pótolni, de ha egy radiológus előbb megírja ide kommentben, az is jó volna, és megköszönném!