a blogról

 

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogban aktuális és érdekes szakmai témákról esik szó, elsősorban orvoskollégáknak, részben pedig betegfelvilágosítási céllal. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben.
Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, diagnózis vagy terápiás terv felállítására nem alkalmas, csak kiegészítő jellegű. Részletes jogi nyilatkozat ITT.

EgeszsegKommando


A blog írói:
horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

http://drhorvathtamas.com/

Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: horvatht [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársadr. Varga Zsuzsa


Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: dr.zsuzsa.varga [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársa

 

Facebook oldalunk:


delicious 40x40-2

 

StatisztikákFree Page Rank Tool 

 

Címkék

Címkefelhő

Fül- orr- gégészeti rövidhírek twitteren - 11.

2010.11.28. | drHorváthTamás |

Címkék: alkohol dohányzás orr allergia fül diagnosztika onkológia homloküreg gége halláscsökkenés orrmandula melléküregek nyálmirigyek fül orr gégészeti rövidhírek twitteren gyermek fül orr gégészet fültőmirigy parotis orrgarat melléküreggyulladás idült stádiumbeosztás külső feltárású műtét


Az elmúlt hetekben twitteren közzétett/ olvasott szakmai hírekből, publikációkból a legfontosabbak és legérdekesebbek, egy csokorban:


A zenészeknek kevésbé figyelhető meg a korral járó auditoros agyműködési átalakulás, mint a zenével nem professzionálisan foglalkozóknál. Ezt EEG-vel igazolták.
Cikk ITT.

Nemcsak az aktív, de a passzív dohányzás is halláskárosodáshoz vezet, olyan mértékben tudja a belsőfül ereit szűkíteni a dohányfüst.
Cikk ITT.

A visszatérő pleiomorph adenoma (nyálmirigy jóindulatú daganat) általában többgócú, de szövettanilag nincs különbség a még nem kezelt és a visszatérő között.
Cikk ITT.

Az allergiás nátha tüneteit akár már 18 hónapos korban is lehet észlelni, pedig a klasszikus "allergiás mars" szerint ez később kellene, hogy elkezdődjön.
Cikk ITT.

Bár jóval ritkábban kell végezni külső feltárású homloküregműtétet, az osteoplasticus módszer -zsírszövettel törtpénő obliterációval vagy anélkül- kifejezetten jó eredményt ad.
Cikk ITT.

Új stádium/méretbeosztási rendszert javasolnak az orrmandula megnagyobbodás megítélésére. Privát véleményem szerinnt nem fog elterjedni.
Cikk ITT.

Kvázi dózis-hatásgörbét rajzoltak az alkohol és a gégerák összefüggését illetően. A napi szintű, komolyabb alkoholfogyasztás 2,5x eséllyel okoz gégerákot az absztinensekkel összehasonlítva.
Cikk ITT.

Az orrváladékból nyert eosinophil major basic protein esetleg alkalmas marker lehet a polipos krónikus rhinosinusitis kiszűrésére.
Cikk ITT.