a blogról

 

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogban aktuális és érdekes szakmai témákról esik szó, elsősorban orvoskollégáknak, részben pedig betegfelvilágosítási céllal. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben.
Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, diagnózis vagy terápiás terv felállítására nem alkalmas, csak kiegészítő jellegű. Részletes jogi nyilatkozat ITT.

EgeszsegKommando


A blog írói:
horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

http://drhorvathtamas.com/

Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: horvatht [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársadr. Varga Zsuzsa


Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: dr.zsuzsa.varga [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársa

 

Facebook oldalunk:


delicious 40x40-2

 

StatisztikákFree Page Rank Tool 

 

Címkék

Címkefelhő

Fül- orr- gégészeti rövidhírek twitteren - 10.

2010.09.22. | drHorváthTamás |

Címkék: orr ct fül gyógyszerek onkológia pajzsmirigy magas vérnyomás reflux szájüreg mandulaműtét garat fertőzéses betegségek melléküregek tinnitus fül orr gégészeti rövidhírek twitteren gyermek fül orr gégészet külsőfül hallójárat torokmandula biofilm

 

  


Az elmúlt hetekben twitteren közzétett/ olvasott szakmai hírekből, publikációkból a legfontosabbak és legérdekesebbek, egy csokorban:


Krónikus orrmelléküreg gyulladás esetén elsősorban a CT és a beteg panaszai alapján lehet megítélni a betegség súlyosságát. De azért jó, ha történik orrendoszkópia is...
Cikk ITT.

Még egy krónikus orrmelléküreg gyulladásos cikk: A különböző jellegű panaszok mögött különböző biofilmet találtak. Eszerint akár a panaszok alapján felismerhető, melyik kórokozó okozta a felülfertőződést?
Cikk ITT.

Gombás koponyaalapi gyulladás elsősorban orrmelléküreg gyulladás talaján jön létre, míg bakteriális inkább fülgyulladás után. Jellemző, hogy a betegek fele cukorbeteg, negyede immunszuprimált.
Cikk ITT.

A fülzúgáshoz társult leggyakoribb kóros állapotok 14.000 beteg vizsgálata alapján: magas vérnyomás, dohányzik vagy dohányzott, zajártalom, és szorongás.
Cikk ITT.

Nincs szignifikáns különbség a műtét utáni fájdalomban akár lézerrel, akár nagyfrekvenciás eszközzel történik a mandulaműtét.
Cikk ITT.

Úgy tűnik, hogy szerencsére még mindig érzékenyek a malignus otitis externát (súlyos hallójárat gyulladást) okozó kórokozók ciprofloxacinra.
Cikk ITT.

Leginkább a kapszaicin és a liponsav tűnik hatásosnak az "égő száj" szindrómára.
Cikk ITT.

Az elmúlt 30 évben változott a szájüregi és garatrákok szövettani megjelenése és kezelési sikere: egyre kevésbé differenciáltak a daganatok (elvileg nem jó), viszont egyre jobbak a túlélés esélyei.
Cikk ITT.

Bár a reflux okozhat idült melléküreg gyulladást, úgy tűnik, hogy az orrnyálkahártya csillószőr aktivitását nem befolyásolja a gyomorsav.
Cikk ITT.

Az elvileg nem annyira agresszív papilláris típusú pajzsmirigyráknak is lehetnek az átlagnál veszélyesebb variánsai. Egyes szövettani típusoknál nem elégséges a hagyományos papilláris pajzsmirigyrák kezelés.
Cikk ITT.