a blogról

 

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogban aktuális és érdekes szakmai témákról esik szó, elsősorban orvoskollégáknak, részben pedig betegfelvilágosítási céllal. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben.
Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, diagnózis vagy terápiás terv felállítására nem alkalmas, csak kiegészítő jellegű. Részletes jogi nyilatkozat ITT.

EgeszsegKommando


A blog írói:
horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

http://drhorvathtamas.com/

Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: horvatht [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársadr. Varga Zsuzsa


Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: dr.zsuzsa.varga [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársa

 

Facebook oldalunk:


delicious 40x40-2

 

StatisztikákFree Page Rank Tool 

 

Címkék

Címkefelhő

Hogy néz ki a sebágy mandulaműtét után?

2009.08.25. | drHorváthTamás | 1 komment

Címkék: mandulaműtét garat torokmandula

 

Mandulaműtétet után a betegek sokszor megrémülnek a torkuk látványától. "Mintha két kézigránát robbant volna fel a torkomban" volt eddig a legtalálóbb és legirónikusabb leírás egy beteg részéről a saját szájüregi állapotát illetően. Normális esetben így néz ki a sebágy 1-2 nappal a műtétet követően:
 
(forrás: http://commons.wikimedia.org)
 
A szürkésfehér lepedék varr, olyan, mint ami a bőrön is keletkezik sebesülés után, csak a folyamatos nyállal való érintkezés fehéressé teszi. Ugyanúgy, mint amikor mondjuk a lábon lévő varr is fehér lesz, ha vízben elázik. Tehát ez a látvány senkit se rémítsen meg műtét után! Ez a természetes kinézet.