a blogról

 

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogban aktuális és érdekes szakmai témákról esik szó, elsősorban orvoskollégáknak, részben pedig betegfelvilágosítási céllal. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben.
Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, diagnózis vagy terápiás terv felállítására nem alkalmas, csak kiegészítő jellegű. Részletes jogi nyilatkozat ITT.

EgeszsegKommando


A blog írói:
horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

http://drhorvathtamas.com/

Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: horvatht [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársadr. Varga Zsuzsa


Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: dr.zsuzsa.varga [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársa

 

Facebook oldalunk:


delicious 40x40-2

 

StatisztikákFree Page Rank Tool 

 

Címkék

Címkefelhő

A hallás folyamata

2009.06.14. | HTamas |

Címkék: fül audiológia dobhártya középfül külsőfül hallójárat

 

A YouTube-on sikerült halászni egy kiváló videót, amely röviden, de mégis kellőképpen érthetően, és nagyon látványosan magyarázza el, hogy milyen utat jár be a hang a fülkagylótól az agyunkig. 
(forrás: youtube - zeetu30's)
 
A világosdrapp rész a fülkagyló és a hallójárat, azaz a külsőfül. Belső határa a dobhártya, attól befelé található a videón zölddel jelzett középfül. A középfül tartalmazza a hallócsontokat. A hallócsontok a belsőfülre, azon belül is a kék színnel jelzett csiga nevű szervre viszik át a hangrezgést. A csiga az a szerv, ahol aztán a mechanikus hanghullámok elektromos jelekké alakulnak át, melyeket a hallóideg továbbít az agy megfelelő területei felé.