a blogról

 

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogban aktuális és érdekes szakmai témákról esik szó, elsősorban orvoskollégáknak, részben pedig betegfelvilágosítási céllal. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben.
Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, diagnózis vagy terápiás terv felállítására nem alkalmas, csak kiegészítő jellegű. Részletes jogi nyilatkozat ITT.

EgeszsegKommando


A blog írói:
horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

http://drhorvathtamas.com/

Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: horvatht [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársadr. Varga Zsuzsa


Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: dr.zsuzsa.varga [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársa

 

Facebook oldalunk:


delicious 40x40-2

 

StatisztikákFree Page Rank Tool 

 

Címkék

Címkefelhő

FESS (endoszkópos melléküreg sebészeti) tanfolyam Szombathelyen

2009.04.25. | HTamas |

Címkék: orr fess műtét fül orr gégészeti hírek

 

Dr. Kisely Mihály osztályvezető főorvos és osztálya szervezésében kiváló FESS, azaz funkcionális orrmelléküreg sebészeti tanfolyam került megrendezésre május 23-25. között a szombathelyi Markusovszky Kórházban. Neves előadói gárda gondoskodott az aktuális melléküreg sebészeti trendek, a FESS határterületei, valamint a műtéti szövődmények elkerülési lehetőségeinek ismertetéséről. Emellett cadaver gyakorlat keretei között a manualitás fejlesztése sem maradt el.
A szervező osztály dolgozói mellett az előadók között üdvözölhettük Pytel József professzort Pécsről, Hirschberg Andor docenst a budapesti Szent János kórházból, valamint Fabinyi Balázs főorvost Kremsből, Ausztriából. A tanfolyam "sztárvendége" Stammberger professzor volt Grazból, Ausztriából, aki a FESS technikát korábbi főnöke, Messerklinger professzor nyomdokain kidolgozta.
Külön kiemelt téma volt az úgynevezett dacryo-cysto-rhinostomia (DCR) műtét, mely az idült könnytömlő gyulladás műtéti megoldása. Összevetésre kerültek a különböző technikák, azok eredményessége, esetleges hátulütői. Stammberger professzor pedig a jövőt is előrevetítő, koponyalap-sebészeti műtéteket mutatott be videófelvételeken, melyeket a grazi egyetem idegsebészeti intézetének vezetőjével hajtott végre.