a blogról

 

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogban aktuális és érdekes szakmai témákról esik szó, elsősorban orvoskollégáknak, részben pedig betegfelvilágosítási céllal. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben.
Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, diagnózis vagy terápiás terv felállítására nem alkalmas, csak kiegészítő jellegű. Részletes jogi nyilatkozat ITT.

EgeszsegKommando


A blog írói:
horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

http://drhorvathtamas.com/

Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: horvatht [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársadr. Varga Zsuzsa


Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: dr.zsuzsa.varga [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársa

 

Kövessen minket!

Feliratkozás heti szakmai hírlevélre

 NAIH-130785/2017.

 

Facebook oldalunk:


delicious 40x40-2

 

Online könyvtárunk, közösségi könyvjelzőnk a del.icio-us-ön:


web-2-0-delicious_.PNG

 

Fül- orr- gégészettel kapcsolatos képeink a Pinteresten:


pinterest 40x40-2

StatisztikákFree Page Rank Tool 

 

Címkék

Címkefelhő

"Golfkocsi okozta fej-nyaki traumák gyermekeknél"

2016.08.05. | HTamas |

Címkék: trauma gyermek fül orr gégészet

golfcart.JPG

Nem vicc, az a cikk címe, hogy "Pediatric head and neck injuries due to golf cart trauma". Többször is el kellett olvasnom, hogy jól értem-e, és igen, TÉNYLEG OLYAN golfkocsikról van benne szó. Kiderült, hogy 10 év alatt (2003-2013) az USA-ban, átlag évi 312 golfkocsi baleset során összesen 1471 gyermek sérült meg, azaz nem kevés gyerekről van szó. Illetve ahhoz képest, hogy a golf jellemzően felnőtt sport, a sérültek 43%-a volt 16 év alatti. De van rá magyarázat: a felnőttekkel szemben a gyermekek jelentős része nem is a golfpályán, hanem otthon sérült, jellemzően úgy, hogy elütötték őket, vagy kiestek a golfautóból. Apa golfkocsiját a gyerkőcök otthon felügyelet nélkül elviszik egy körre, aztán irány a traumatológia. A cikk konklúzió az, hogy "Children are more vulnerable to golf cart related injuries, specifically to the head and neck". Hát ja.

Van egy másik konklúziója is: mindenből lehet cikket írni. Fel a fejjel, ha valaki úgy érzi, nincs jó témája! De van, bármi lehet az!