a blogról

 

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogban aktuális és érdekes szakmai témákról esik szó, elsősorban orvoskollégáknak, részben pedig betegfelvilágosítási céllal. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben.
Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, diagnózis vagy terápiás terv felállítására nem alkalmas, csak kiegészítő jellegű. Részletes jogi nyilatkozat ITT.

EgeszsegKommando


A blog írói:
horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

http://drhorvathtamas.com/

Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: horvatht [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársadr. Varga Zsuzsa


Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: dr.zsuzsa.varga [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársa

 

Kövessen minket!

Facebook oldalunk:


delicious 40x40-2

 

Online könyvtárunk, közösségi könyvjelzőnk a del.icio-us-ön:


web-2-0-delicious_.PNG

 

Fül- orr- gégészettel kapcsolatos képeink a Pinteresten:


pinterest 40x40-2

StatisztikákFree Page Rank Tool 

 

Címkék

Címkefelhő

Mit tudnak a szülők az akut középfülgyulladásról?

2015.07.18. | HTamas |

Címkék: fül antibiotikum gyermek fül orr gégészet középfül középfülgyulladás akut

Most jött ki egy ausztrál felmérés arról, hogy középfülgyulladás esetén mit tudnak és hisznek a szülők a gyerekekük betegségéről.

Az egyik fontos eredmény, hogy a szülők nem tudnak eleget magáról a középfülgyulladásról. Vagyis nagyon szór a dolog. Sokan azért tudják a lényeget, de például szintén nem kevés embernek abszolút nincs elképzelése erről az ügyről, hogy miért is fáj a gyereke füle, mi is az a középfülgyulladás. Persze nem reális elvárás, hogy minden laikus kenje-vágja a fül- orr- gégészetet, de az alapokat azért jó lenne tudni, elsősorban a gyerek érdekében.

A másik fontos tény, hogy a kezelést illetően mindegyik szülő csak és kizárólag az antibiotikumban hitt és csak erről tudott. Míg például a sima gyulladásgátló gyógyszerek (ibuprofen, diclofenac, stb.) eszükbe sem jutottak. Na itt biztos lenne különbség, ha magyar felmérés is lenne, és kivételesen egyértelműen a mi javunkra. Legalábbis nekem az az érzésem, hogy szerencsére itthon a szülők nagy része úgy jön, hogy valami gyulladáscsökkentőt, fájdalomcsillapítót már adott a szerencsétlen gyereknek. Ugyanakkor a fokozott antibiotikumigény itthon is megvan, nem ritkán hangzik el az a mondat, hogy "én csak antibiotikum receptért jöttem". Miközben ott van az egyre komolyabb antibiotikum-rezisztencia, a mellékhatások, illetve adott esetben fölösleges pénzkiadás. Persze szó sincs arról, hogy nem kell adni antibiotikumot középfülgyulladásban, de nem kapásból mindenkinek, automatikusan