A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el. A blog íróinak nincs kapacitása, és jogilag sem találják vállalhatónak, hogy általuk korábban nem kezelt betegeknek email-ben egészségügyi tanácsokat adjanak.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 



Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

Hasznos fül- orr- gégészeti linkek: Dr Balasubramanian online ügyei

2015.03.11. | drHorváthTamás | komment

Címkék: internet általános fül orr gégészet

Már párszor mutattam olyan fül- orr- gégészeti oldalakat, amik szerintem nagyon hasznosak (1, 2). Ennek kapcsán többször is eszembe jutott, hogy egy helyre összeszedjem Dr Balasubramanian indiai kollégánk viselt dolgait, aki hihetetlen energiákat fektet abba, hogy a neten átadja a tudását. Eddig legalább 4 különböző fül- orr- gégészeti blogot írt vagy ír most is (entscholar.wordpress.com, enttutorials.blogspot.com, www.drtbalu.co.in, drtbalu.blogspot.com), illetve van 1-2 side projektje is, és ezekre már évek óta visszatérően hivatkozok is a blogon. Persze nem mind aktív, van köztük több olyan, ami már régóta nem frissül, de mégis nagyon sokat tudnak segíteni például szakvizsgára készülőknek, de "haladó" fül- or- gégészek is egy csomót tanulhatnak ezeken az oldalakon. Komplett témákat, nagyon részletesen, saját készítésű ábrákkal dolgoz fel, abszolút gyakorlatias megközelítésből.

De ez mind semmi ahhoz képest, hogy most már 5. éve egy komplett peer reviewed, online fül- orr- gégészeti újságot is szerkeszt. Vagyis nem csak szerkeszt, hanem az egészeti szinte egyedül ő menedzseli, minden téren. Ez nem vicc, tök komoly. Ez az OTOLARYNGOLOGY ONLINE JOURNAL, és az a mottója, hogy "Free to access and free to publish". Szóval pusztán a világ fül- orr- gégészetének előremozdítására, fejlesztésére, karitatív módon üzemelteti az oldalt, ahol az összes cikk ingyen full text elérhető. Persze, nincs egy súlycsoportban a Laryngoscope-pal, Head and Neck-kel, vagy a European Archives of Otorhinolaryngology-val, sőt. Kicsit hetikusan jelenik meg, a cikkek nagy részét vagy maga Balasubramanian dr vagy közvetlen kollégái írják, óriási felfedezésekre nem itt kell számítani, a hivatkozások között gyakran van a wikipedia, illetve egyéb, nem 100%-ban megbízható online források, sőt, néha nyelvezetileg sincs a csúcson, de ha azt vesszük, hogy ez az egész egy pacákhoz köthető, akkor mindenképpen meg kell emelni a kalapunkat előtte.

A 2015/I-es számban például ilyen cikkek vannak:
- Brainstem evoked response audiometry A Review
Infection and ossicular necrosis in atticoantral disease
Congenital accessory tongue: a rare case of non syndromic tongue anomaly

Mindenkinek csak ajánlani tudom a böngészését, van facebook oldala is, azt meg tessék lájkolni! 

 

süti beállítások módosítása