a blogról

 

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogban aktuális és érdekes szakmai témákról esik szó, elsősorban orvoskollégáknak, részben pedig betegfelvilágosítási céllal. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben.
Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, diagnózis vagy terápiás terv felállítására nem alkalmas, csak kiegészítő jellegű. Részletes jogi nyilatkozat ITT.

EgeszsegKommando


A blog írói:
horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

http://drhorvathtamas.com/

Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: horvatht [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársadr. Varga Zsuzsa


Szakterülete: fül- orr- gégészet
e-mail: dr.zsuzsa.varga [at] gmail.com
A blog írója az ENT House Budapest munkatársa

 

Kövessen minket!

Facebook oldalunk:


delicious 40x40-2

 

Online könyvtárunk, közösségi könyvjelzőnk a del.icio-us-ön:


web-2-0-delicious_.PNG

 

Fül- orr- gégészettel kapcsolatos képeink a Pinteresten:


pinterest 40x40-2

StatisztikákFree Page Rank Tool 

 

Címkék

Címkefelhő

2013

2013.12.29. | HTamas | 3 komment

Címkék: ent house hírek

Összeállítottam egy rövid válogatást a 2013-as év legérdekesebb/hasznosabb blogbejegyzéseiből:

- Leleplező videó a fülgyertyáról (ITT).

- Egy megfázás után a köhögés sajnos nagyon sokáig tart (ITT).

- Érdekes módját válaszotta az USA hivatalos fül- orr- gégészeti szerve a kollégák továbbképzésére (ITT).

- A véletlenül felfedezett arcüregi cisztákkal szinte sohasem kell csinálni semmit (ITT).

- Mikor van új fertőzés, és mikor nem kezeltük ki jól az eredeti kórokozót a gyerekek visszatérő középfülgyulladása esetén? (ITT)

- Vannak jelek, amikből következtetni lehet, hogy aktuálisan melyik baktérium okozza a középfülgyulladást (ITT).

- Varga Zsuzsa kolléganőm 3 részes sorozatban írt a gyermekkori nátháról a 2013-as európai állásfoglalás kapcsán (1, 2, 3).

- Egy pár, ma már ritkaságszámba menő műtétet sikerült elfogadhatóan lefényképeznem (Jansen-Ritter műtét, Luc-Caldwell műtét), és lett egy jó képem egy antrochoanalis polipról is.


Érdekes módon viszont nem ezek, hanem egy teljesen más bejegyzés volt a legnépszerűbb (Az orr a halál háromszöge), amire akkor figyeltem fel, mikor egyszerre 175 látogató is volt a blogon, ezt gyorsan screenshottal dokumentáltam is:

175 visitor small.jpg

Ezt a bejegyzést 3-4 nap alatt közel 10.000-en olvasták, 1000 fölötti facebook lájkot kapott, és ezekkel a paraméterekkel egyből a valaha volt legnépszerűbb ENT House blogbejegyzés címet is elnyerte. Egyébként ebből is látszik a facebook ereje: ha valamit felkapnak, akkor az nagyon komoly forgalomgeneráló hatással bír.

Ha már szóba került a facebook: Facebookon szerintem a trolltakony nyert, de voltak más vicces, és kevésbé vicces jó dolgok idén is.


A blogon túl, egyéb más online változások, előrelépések is voltak:


Áprilisban úgy döntöttem, hogy nem hagyom veszendőbe menni azokat a jó cikkeket, érdekes fül- orr- gégészeti híreket, amikbe napi szinten belefutok, ezért heti szakmai hírlevél indítottam, ami jelenleg már a 38. számnál jár. A hírlevélre itt is fel lehet iratkozni:


Szeptemberben némi ráncfelvarráson esett át a blog, melyet október elején a honlapunk radikális megújulása is követett. Egyébként idén egyértelműen ez utóbbi történésre vagyok a legbüszkébb, szerintem nagyon szép lett az új oldal.

Végül, de nem utolsó sorban október végén Varga Zsuzsa kolléganőm is megfertőződött a blogírással, és egy füst alatt át is vette a facebook oldal menedzselését, valamint újdonságként létrehozott a rendelőnek egy Pinterest oldalt is, ahova mindenféle szakmai, vagy kevésbé szakmai, de a fül- orr- gégészethez kapcsolódó képeket gyűjti.

pinterest-logo.jpg


Most így szilveszter környékén egy rövid pihenő, és 2014-ben folytatjuk tovább! Minden kedves olvasónak boldog új évet!