A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el. A blog íróinak nincs kapacitása, és jogilag sem találják vállalhatónak, hogy általuk korábban nem kezelt betegeknek email-ben egészségügyi tanácsokat adjanak.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 



Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

Hallójárati tampon kérdése fülműtét után

2013.12.24. | drHorváthTamás | komment

Címkék: fül fülműtét hallójárat

Egy tabudöntögető cikk jelent meg a European Archives-ban a fülműtét utáni hallójárati tamponálás szükségességéről. Az angol kollégák azt írták le, hogy 31 beteget megvizsgálva, nincs érdemi különbség a műtét után tamponált, és nem tamponált betegek eredményei között, beleértve mind a halláseredményeket, mind a hallójárat átmérőjét és kinézetét illetően, sem 3 hét, sem 3 hónap után. Mi azt valljuk, hogy jó eséllyel a gyógyulási szakban szűkület alakulhat ki, ha nincs rendesen kitamponálva a hallójárat. Ha nincs tampon, akkor a leválasztott hallójárati bőrcső nem okvetlen fekszik rendesen neki a csontos hallójáratnak, mögötte hematoma, és utána hegek alakulhatnak ki, ezáltal jöhet létre szűkület. A hangsúly persze a nem okvetlen kifejezésen van. Én már láttam műtét után kialakult szekunder szűkületet, ami valószínüleg az elégtelen tamponálás alakult ki lett, szóval arról nem fognak tudni meggyőzni, hogy soha senkinek sem kell tampon. Az egy dolog, ha esetleg majd kiderül valami olyan faktor, ami alapján előre meg lehet mondani, hogy ki az, akinek nagy eséllyel nem lesz szűkületre hajlama, de ilyen kutatásról én nem tudok, bár az nem jelent semmit. Egyébként a 3 hónapos eredmények már az időtávot illetően elég jók, szóval lehet ám igazság a briteknél.

süti beállítások módosítása