A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el. A blog íróinak nincs kapacitása, és jogilag sem találják vállalhatónak, hogy általuk korábban nem kezelt betegeknek email-ben egészségügyi tanácsokat adjanak.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 



Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

42. Fül- orr- gége kongresszus

2012.10.22. | drHorváthTamás | komment

Címkék: fül orr gégészeti hírek

Csütörtöktől szombatig Pécsen voltam a 42. nemzeti fül- orr- gége kongresszusunkon. Maga a kongresszus környezete, helyszíne (Kodály Központ) tökéletes választás, belül pedig minden a helyén volt. Jó ötlet volt a külföldi előadók szekciója mellé parallel magyar szekciót nem szervezni. Legutoljára két éve, kívülről nézve kissé kellemetlennek tűnt, hogy a külföldiekkel egy időben zajló magyar szekció ígéretes előadásokkal eléggé elszipkázta a hallgatóságot a vendégek elől. De ennek most szerencsére nem adtak lehetőséget. Szintén nagyon jó volt, hogy szemlátomást egyre jobban dominálnak az instrukciós kurzusok. Ez nagyon jó dolog, és én talán még ennél is jobban előtérbe helyezném, akár minden délelőtt az egyik teremben végig ilyen előadásokat raknék. Sőt, ha megoldható, kadaver disszekciós bemutatóval, vagy live surgery-vel kiegészítve. Szerintem sokat dobna a kongresszuson, és még többen jönnének, bár ez nyilván extra költségeket és szervezést igényel, ami a mai magyar realitásokkal nem biztos, hogy találkozik... Az instrukciós kurzusok előadói tényleg a szakterület legjobbjai közül valók -vagy konkrétan a legjobbak-, akik nagy részét szerencsére hallottam már az adott témákban. De ezek azok az előadások, amiket nem lehet elégszer végigülni.

Szintén nagyon jó, hogy meglepően sok vitaindító, a potenciális kudarcokról, buktatókról szóló előadást is lehetett hallani. Nekem ezek talán még szimpatikusabbak is, mint a mindent milyen kiválóan meg tudunk oldani típusú előadások. Nyilván a sikerélmények, a kiemelkedő eredménnyel bevezetett új technikák nagyon jók, kellenek, szó se róla. De az orvoslás tele van megoldatlan, kérdőjeles helyzetekkel, betegségekkel, és a jó problémafelvetés, és a hozzá kapcsolódó kiútkeresés szerintem legalább annyira érdekes, mint az újdonságok.

Végül még egy dolog. Az is jó volt, hogy mintha a korábbiakhoz képest több határterületi szakember is jelen lett volna, pl. idegsebészek, szájsebészek, aneszteziológus, stb. Szerintem érdemes lenne célzottan még több verzátus, nem fül- orr- gégész szakembert elhívni, a határterületi, részben fül- orr- gégészeti vonatkozású, de alapvetően nem hozzánk tartozó területekről. Például a magam részéről örülnék egy gasztroenterológus belgyógyásznak reflux ügyben, tüdőgyógyásznak köhögés-asztma kapcsán, fogászoknak, hematológusoknak, stb.

süti beállítások módosítása