A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el. A blog íróinak nincs kapacitása, és jogilag sem találják vállalhatónak, hogy általuk korábban nem kezelt betegeknek email-ben egészségügyi tanácsokat adjanak.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 



Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

Tolerálják-e a gyerekek az orröblítést?

2012.02.13. | drHorváthTamás | komment

Címkék: orr gyermek fül orr gégészet orröblítő

Korábban, a gégediéta kapcsán már írtam arról, hogy egyáltalán nem biztos, hogy előzetesen jól meg tudjuk tippelni, hogy a betegek mennyire szeretnek, vagy  legalábbis mennyire tolerálnak egy-egy gyógymódot, beavatkozást.

Január elején megjelent egy hasonló vonatkozású felmérés az International Journal of Pediatric Otorhinolaryngology-ban, ezúttal a gyermekek orröblítésével kapcsolatban. Most egy amerikai kollégák által végzett telefonos kutatás eredményét mutatták be, és nagyon érdekes eredménnyel zárult a felmérés. Kiderült, hogy a szülők kifejezetten aggódnak, hogy a gyermekük tolerálja-e majd az orröblítést, ami valójában teljesen érthető. Ugyanakkor meglepő módon úgy tűnik, hogy az aggódás szerencsére teljesen felesleges, a gyermekek annyira azért nem viszolyogtak tőle. Mindez konkrét számokban: a szülők 73%-a gondolta azt, hogy az orvos által javasolt orröblítő hatékony lesz a gyermekük panaszait illetően, de csak 28%-uk gondolta azt, hogy a gyermekük ténylegesen használni is tudja majd az orröblítőt, vagyis hogy nem fogja elutasítani. Ehhez képest a gyerekek 93%-a próbálta ki az orröblítést (szülői segédlettel, nyilván), és 86%-ban tartósan tolerálták is! Ráadásul 93%-ban valóban hatékony is volt ez a fajta kezelés, ami messze felülmúlta a várakozásokat.

Tehát próbáljuk meg, ne féljünk tőle! Bajt nem okozunk a gyereknek, legfeljebb az első öblítés után elutasítja. Viszont ha ennyire hatékony, akkor mindenképpen megér legalább egy próbát.

Ha van olyan szülő, aki tud javasolni valami fondorlatot az ódzkodó gyermekek meggyőzésére, kérem írja már meg kommentben! Persze nem a nádpálcára vagy a sarokban való kukoricára térdeltetésre gondolok...

süti beállítások módosítása