A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el. A blog íróinak nincs kapacitása, és jogilag sem találják vállalhatónak, hogy általuk korábban nem kezelt betegeknek email-ben egészségügyi tanácsokat adjanak.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 



Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

Fül- orr- gégészeti rövidhírek twitteren - 12.

2011.10.27. | drHorváthTamás | komment

Címkék: fül belsőfül onkológia gombás fertőzés gége halláscsökkenés fülműtét melléküregek nyálmirigyek fül orr gégészeti rövidhírek twitteren gyermek fül orr gégészet hallócsontok hallócsontpótlás

 

(Szolgálati közlemény:
Lassan egy éve felhagytam a twitter híradóval, mert helyette akartam bevezetni a posterous mikroblogot. A posterous viszont fél év után sajnos megbukott, aránytalanul sok időt vett igénybe még oda is posztolgatni az 1-2 mondatos híreket, túlbonyolítottam az információ diverzifikálásával, kutya se nézte, stb. Úgyhogy június óta már nem is írok oda. Pedig szinte naponta van olyan fül- orr- gégészeti hír, ami fontos, de nem ér meg egy önálló blogbejegyzést, 
egy mondattal elintézhető, pont a twitterre való. Viszont a twittert továbbra is nagyon kevesen használják idehaza. Úgyhogy most újra kezdem a blogon a twitter híradót, hogy senki ne maradjon le ezekről az értékes dolgokról.
Szóval twitter hírek ismét! Tátááám!)


Az elmúlt hetekben twitteren közzétett/ olvasott szakmai hírekből, publikációkból a legfontosabbak és legérdekesebbek, egy csokorban:


A hidroxi-apatit csontcementtel történő hallócsontláncolati rekonstrukció jobb eredménnyel kecsegtethet, mint a hagyományos pótlás.
Cikk ITT.

A kisgyermekkori percepciós halláscsökkenések hátterében mitokondrium-betegségek is állhatnak.
Cikk ITT.

Nem igazolódott, hogy a gyermekkori orrmandula-megnagyobbodás hátterében a gyomorból reflux során származó Helicobacter fertőzés állna.
Cikk ITT.

A fentiekkel szemben viszont a gége laphámrák kialakulásának egyik faktora akár a Helicobacter is lehet.
Cikk ITT.

Akut invazív gombás rhinosinusitisben a prognózist befolyásolja a társult betegségek (pl. cukorbetegség és aplasztikus anémia) megléte/hiánya, és a betegség kiterjedése.
Cikk ITT.

A nagy nyálmirigyek korai stádiumú adenoid cysticus carcinomájánál nagyobb eséllyel találunk távoli áttétet, ha solid altípusú tumorról van szó, vagy ha a nyirokcsomó tokot áttöri a daganat. Kérdés, hogy "early-stage"-nek minősülhet-e egy nyirokcsomó tokáttörés...
Cikk ITT.

Nagy reményeket fűzhetünk a nanorészecskékhez a belsőfül-betegségek kezelésében.
Cikk ITT.

süti beállítások módosítása