A blogról

Ön az ENT House Budapest fül- orr- gégészeti rendelő blogját olvassa. A blogon szakmai témákat boncolgatunk, betegségeket és azok kezelését ismertetjük, friss kutatásokat, ajánlásokat elemzünk, érdekes eseteket mutatunk be, elsősorban kollégáknak, másodsorban betegeknek. Fül- orr- gégészet minden mennyiségben!

 

 

Podcastünkben élőszóban is beszélgetünk szakmai kérdésekről, 10-25 perces adások formájában. A csatornánkat itt találja:

 

spotify_2.jpg

 

Természetesen az itt leírtak nem helyettesítik a vizsgálatot, csak kiegészítő jellegű információk. Ezzel kapcsolatos részletes jogi nyilatkozatunk ITT érhető el. A blog íróinak nincs kapacitása, és jogilag sem találják vállalhatónak, hogy általuk korábban nem kezelt betegeknek email-ben egészségügyi tanácsokat adjanak.

 

 

A blog írói az ENT House Budapest mukatársai:

 horvatht_otsz.jpeg

dr. Horváth Tamás Ph.D.

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: fülsebészet

email: horvathtamas[at]enthouse.hu

(drhorvathtamas.com)

 

 vargazsuzsi_ildi.jpg

dr. Varga Zsuzsa

fül- orr- gégész

érdeklődési terület: rhinológia, otoneurológia

email: dr.zsuzsa.varga[at]gmail.com

 

 

 hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset.png

 



Free Page Rank Tool

Címkék

Címkefelhő

Fül- orr- gégészeti rövidhírek twitteren - 5.

2010.01.10. | drHorváthTamás | komment

Címkék: dohányzás orr allergia nyirokcsomó fül diagnosztika onkológia nyak pajzsmirigy homloküreg gége szövődmények garat fülműtét melléküregek hangszalag fül orr gégészeti rövidhírek twitteren gyermek fül orr gégészet középfül invertált papilloma


Az elmúlt hetekben
twitteren olvasott/ közzétett/ továbbadott szakmai hírekből, publikációkból a legfontosabbak és legérdekesebbek, egy csokorban:


MRSA gyermekkori középfül gyulladásban:
A nehezen kiírtható methicillin rezisztens Staphylococus Aureus (MRSA) főleg kisgyermekek középfül váladékából is kimutatható.
Cikk ITT.

Stapedectomia:
Úgy tűnik, hogy a belsőfülben elhelyezkedő, rendkívül érzékeny szőrsejtek működését illetően nincs különbség, hogy részleges, vagy teljes kengyel hallócsont eltávolítást végzünk.
Cikk ITT

Idegrendszeri szövődményt okozó invertált papilloma:
Homloküregi tágulatot, és ezzel koponyán belüli komplikációt okozó melléküreg invertált papilloma. Rendkívül ritka elhelyezkedés.
Cikk ITT.

Búvárkodás és iköböl:
Ritka eset két búvárkodás következtében létrejött iköböl barotraumáról. Nagyon ritka entitiás, ne riasszon el senkit a búvárkodástól!
Cikk ITT.

Állatszőr allergia:
Allergén immunoterápia tűnik a leghatékonyabb állatszőr-allergia kezelésnek. Fontos a lépcsőzetes terápiás terv felállítása is.
Cikk ITT.

Orrgaratrák kezelése és halláscsökkenés:
Orrgaratrák miatt szükséges sugárkezelés -főleg a magasabb frekvenciákon- idővel nagy eséllyel percepciós (idegi) halláscsökkenést okoz.
Cikk ITT.

Két betegség egyszerre:
Az első irodalmi közlés arról, hogy egy betegnél hangszalagrákot állapítottak meg, de a nyaki duzzanatának oka nem áttét, hanem TBC góc volt.
Cikk ITT.

Fej-nyaki laphámrák nyaki áttéteinek előzetes megítélése:
A PET-CT nem tűnik alkalmasnak a szuperszelektív nyaki nyirokcsomó eltávolítás megtervezéséhez, vagy áttétmentes (N0) nyakra vonatkozó kezelési terv felállítására.
Cikk ITT.

Fej-nyaki laphámrák, fájdalom, és dohányzás:
Fej-nyaki laphámrákban szenvedő betegek komolyabb fájdalomról számolnak be, ha nem hagyják abba a dohányzást.
Cikk ITT.

Pajzsmirigyrák esetén az őrszem-nyirokcsomók (sentinel nyirokcsomó) műtét alatti vizsgálatának lehet létjogosultsága a hatékonyabb kezelés szempontjából.
Cikk ITT.

süti beállítások módosítása